top of page

Muziektheater was mijn eerste grote liefde: als kind kon ik helemaal opgaan in My Fair Lady, Sunset Boulevard, Les Miserables... (De CD's heb ik zo vaak geluisterd dat ik deze stukken nog steeds zo'n beetje intergraal kan zingen.) 
Op de middelbare school bood mijn fantastische dramadocent me de gelegenheid me te ontwikkelen: om veel te schrijven en te spelen, te maken en uit te proberen. Na twee totaal mislukte toneelschool-audtities, belandde ik op de universiteit, werd gescout door Prometheus, en ontwikkelde me als literair schrijver. 

MAAR. Toen. Werd ik zonder theateropleiding, tóch aangenomen op de Master Muziektheater op Artez. Hier ben ik me momenteel aan het ontwikkelen tot muziektheaterschrijver: een droom die uitkomt! 
Ik ben me er bewust van (én dankbaar voor) dat ik al jong heb ontdekt hoe geweldig ik het vind om romans te schrijven. Er is nog iets nét leuker voor mij, en dat is muziektheater. Om die reden ben ik dus heel specifiek in wat ik qua theater wil gaan doen (vind ik het niet GEWELDIG, wil ik liever aan een nieuwe roman schrijven) (wat een ongelooflijke luxepositie hè?) (ik kan er niet van leven hoor, ik werk ook in de zorg!). In het heel kort, is dat: Dave Malloy. Deze Amerikaanse schrijver en componist maakt, vind ik, mijn romans in theatervorm. Zijn werk is zo speels, neemt zichzelf wél en niet serieus, en is diep menselijk. (Om die reden hou ik bijvoorbeeld ook veel van Sondheim: als er iemand is die menselijkheid en twijfel zo mooi in theater kon vatten, is hij het wel.) 
Ik ben me niet aan het ontwikkelen als theaterschrijver, maar als muzíektheaterschrijver. Dat betekent dat ik het werk alleen echt boeiend vind als ik als schrijver rekening hou (en ruimte maak voor) de rol van de muziek. En dan hoef ik niet een heel stuk uit de grond te stampen: ook bijvoorbeeld vertalen vind ik heel interessant.

 Aangezien ik niet componeer, is het voornaamste wat ik leer in mijn master: hoe kan ik dan het best muziektheater schrijven? Ik ben aan het experimenteren met notatie en hoop binnenkort voor het eerst nauw samen te werken met een componist, om te kijken welk samenwerkingsverband het meest vruchtbaar is. 

Muziektheater: Tekst
low-res-3369-DEFI-LIGGEND-1024x683_edited.jpg

Huis G.

Via Berlin, 2023-2024

Ik ben blij en vereerd dat ik, onder de hoede van Dagmar Slagmolen, mag schrijven aan dit unieke stuk. 

Huis G. gaat over een verstikkende, manipulatieve relatie. Houden deze mensen van mekaar? Is dit gezond, moeten ze niet bij elkaar weg? Is dit grote liefde, of is dit mishandeling? 

Klik hier voor meer info en de speellijst! 

Muziektheater: Werk
bottom of page