top of page
Schermafbeelding 2022-11-28 om 10.58.13.png

HINE

Oktober 2022, Uitgeverij Lebowski

'Ik heb over je gehoord. We hebben je geroepen. En je bent gekomen, je hebt alles achter je gelaten, en nu is het moment. We gaan het stoppen, Hine. Ik help je. Het hele bos zal je helpen. We zullen je beschermen, we zullen je leiden, maar jíj moet het doen. Het mensenkind. Jij bent de enige die de strijd kan leveren.'

Wie levend het bos in gaat, komt er niet meer uit. De jonge Hine is op zoek naar haar moeder. Wat als haar moeder in het vervloekte bos is? Een glibberige man wordt verliefd op Hine's jeugd, en wilt haar meenemen naar een wereld vol zonde. In het bos bungelen stroppen en lichaamsdelen aan de takken. Hine is een verhaal over hoop houden, ook in het donkerste bos. 

Hine is een hervertelling van het middeleeuwse mirakelspel Mariken van Nieumeghen. De illustratie van Hine en Johanna (en de overige illustraties op deze pagina) zijn gemaakt door Lieke Koster

 

Hine: Over mij

Pers over Hine 

Paagman:
Hine is boek van de maand november. "Dit verhaal vol magie en menselijkheid deed ons aan zoveel dingen denken. Niet alleen aan Mariken van Nimwegen, maar aan de gehele middeleeuwse vrouwencultuur. Aan fantasyverhalen met pratende egels en geesten, aan Woutertje Pieterse en De Kleine Johannes. Hine laat middels magie en symboliek zien hoe moeilijk het eigenlijk is om mens, en dan met name vrouw, te zijn en geeft ons ook nog mooie wijsheden mee." 

Hebban:
"Beeldspraak, omschrijvingen, emoties, goed doordachte maar terloops overkomende overpeinzingen; Lotte Kok weet met haar fraaie schrijfstijl overal raad mee zonder dat de ik-vorm ooit onnatuurlijk overkomt."

Het Leesbureau:
"Lees Hine en laat je meenemen naar een duister woud waar vertwijfeling en angst regeren. Een vlot verteld boek waarover veel na te denken valt - dat is waartoe literatuur moet aanzetten." 

Schermafbeelding 2022-11-28 om 10.55.46.png
Hine: Over mij

Hine bij Brommer op Zee, 23 oktober 2022

Hine: Video
Schermafbeelding 2022-11-28 om 11.39.33.png

Hine is niet altijd even leuk om te lezen, en kan, in zijn beschrijvingen van depressiviteit en suïcidaliteit, ook triggerend zijn. 

Mocht het boek te dichtbij komen, of je erger raken dan je had voorzien: leg het weg. De Luisterlijn is altijd bereikbaar, via telefoon, chat of mail. Twijfel niet om mij te mailen als je verder wilt praten (mijn mailadres staat bij het kopje "contact"). Je kan me mailen over alles.

Hine: Over mij
bottom of page